Over Escales:
In Escales is een klein kruidenierszaakje te voet te bereiken. Het dorp heeft een oud centrum, met smalle straatjes en vele oude huisjes, waardoor het een gezellige typische sfeer uitademt. De Romaanse kerk, waarvan het altaar is gemaakt van een 1e of 2e eeuwse Romeinse sarcofaag, is een fraai monument. Vanaf het gemeentehuis kunt U een uitgestippelde wandelroute maken.

Natuurlijk is er in het dorp een Jeu-de-Boules baan aanwezig en een voetbalveldje voor de jeugd en een tennisbaan.

Escales organiseert voor ieder die dat leuk vindt in de maanden juni/juli en augustus op de vrijdagen Jeu-de-Boules wedstrijden in het centrum van het dorp, hier worden dan eveneens snacks en wijn geserveerd.

Het nabijgelegen wijnkasteel Chateau de l’Horte biedt U de gelegenheid tot een rondleiding of wijnproeverij.

De omgeving heeft een prachtig landschap van wijngaarden, bergen, heuvels en bossen. In de warme zomers hoor je overal de krekels luid zingen, zijn de wijngaarden mooi groen, is de lavendel mooi van kleur, en ruikt het inde buitenlucht naar kruiden als tijm en rozemarijn. Ook in de herfst bieden de wijngaarden een adembenemend schouwspel, door hun rijk palet aan kleuren van de bladeren.
Op en top Frankrijk.
Verdere bezienswaardigheden in de omgeving zijn:
– De abdij Fontfroide – parel van de Corbières.
– Canal du Midi – een kolossaal bouwwerk, een UNESCO werelderfgoedlocatie.
– De kerk van Rieux-Minervois, dit Romaans bouwwerk bezit schitterende gebeeldhouwde kapitelen.
– Lagrasse – Middeleeuws stadje in het Massie van Corbières.
– Minerve – Katharenstad
– Homp – leuk dorpje gelegen aan het Canal du Midi
– Carcasonne – De cité, een oude vestigingsstad, waar U zich even terug in de tijd waant.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *